Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΔΑ
BEAUTY TIPS
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ


  Αν τονίσεις με ένα μαύρο μολύβι την εξωτερική γωνία των ματιών σου και βάλεις αρκετή μάσκαρα στις άκρες, τα μάτια σου θα δείχνουν μεγαλύτερα
  Για να μην σπάνε οι μύτες απ΄τα μολύβια σου όταν τα ξύνεις, βάλ’τα για λίγα δευτερόλεπτα στην κατάψυξη, έτσι οι μύτες δεν θα σπάνε.
  Αν τα μαλλιά σου πετάνε κάνε το εξής κόλπο : Ρίξε λίγη λακ πάνω στην χτένα και χτένισε τα μαλλιά σου.
  Αν τα χείλη σου είναι μικρά και θέλεις να τα μεγαλώσεις, κάνε πρώτα το περίγραμμα με ένα λευκό μολύβι και ένα χιλιοστό παραπάνω με χρωματιστό μολύβι χειλιών.  Μετά βάλε το κραγιόν .
  Δεν έχεις καμία όρεξη για χρώμα στα νύχια.  Κόλλησε nail stickers.  Πέρασε μα διάφανο μανό!
  Δάγκωσε λίγο το κάτω μέρος του χειλιού σου.  Η απόχρωση που θα πάρει είναι ο τόνος που σου ταιριάζει.
  Τζελ και κερί δίνουν στα μαλλιά όγκο και κράτημα.  Αν το παρακάνεις θα δοθεί η όψη λαδωμένου μαλλιού.
  Καθάρισε πρώτα τα φρύδια με λοσιόν και βάλε αμέσως μετά μια ζεστή κομπρέσα για λίγα λεπτά.  Έτσι ανοίγουν οι πόροι και με το τσιμπιδάκι μπορείς εύκολα και ανώδυνα να βγάλεις τις τριχούλες.
  Για να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου ρίξε λίγο νερό σε σπρέι, χτένισε τα και βάλε λίγο αφρό.  Αμέσως τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν τέλεια φόρμα.
  Το βερνίκι νυχιών κρατάει πολύ περισσότερο αν πριν περάσεις τα νύχια σου με ασετόν ή αν τα βάλεις για λίγα λεπτά σε νερόξυδο.  Πέρασε πάνω απ’το χρώμα , άχρωμο βερνίκι.
  Το βούτυρο-κακάο δεν κάνει μόνο καλό στα χείλη.  Μπορείς να δώσεις απίστευτη γυαλάδα στα νύχια σου αν τα τρίψεις μ’αυτό.  Επίσης, αν ανακατέψεις μια μικρή ποσότητα με glitter θα αποκτήσεις μια υπέροχη σκιά.
  Για να μην σου συμβεί το σύνηθες μικροατύχημα με τη μάσκαρα, τοποθέτησε κάτω απ’τις βλεφαρίδες ένα λεπτό χαρτομάντιλο και μετά πέρασε με μάσκαρα.
  Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά, φρόντισε να βάζεις μαλακτική κρέμα μόνο στις άκρες και όχι στις ρίζες.  Ξέπλυνε μετά πολύ καλά.  Μια παρηγοριά: τα λιπαρά μαλλιά είναι πιο υγιή καθώς το λίπος τα προστατεύει σαν ένας αόρατος μανδύας.
  Αν σου τελείωσε το γαλάκτωμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γάλα. Άπλωσέ το στο πρόσωπό σου, άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε το προσωπό σου.
  Το συχνό λούσιμο μπορεί να ταλαιπωρήσει τα λεπτά και ευαίσθητα μαλλιά.  Αν τα «ζυμώσεις» λίγη μαλακτική κρέμα πριν το λούσιμο  στα στεγνά μαλλιά και τα λούσεις μετά, θα γίνουν πιο ανθεκτικά.
  Αν οι άκρες των μαλλιών σου είναι ταλαιπωρημένες, πέρασε αποβραδίς μια ειδική μάσκα και άφησέ τη να  δράσει όλη τη νύχτα.
  Τα προϊόντα 2 σε 1 είναι πολύ πρακτικά για όσες αθλούνται ή ταξιδεύουν. Η συνεχής όμως χρήση αποδυναμώνει τα μαλλιά και μειώνει τον όγκο τους.
  Μολύβι ματιών σε ανοιχτό μπλε και ροζ είναι ιδανικά για να μεγαλώσεις τα μικρά σου μάτια.
  Η λοσιόν προσώπου χωρίς αλκοόλ είναι ιδανική για κομπρέσα ματιών. Βρέξε δύο pads με λίγη λοσιόν, βάλ’τες για 15 λεπτά στην κατάψυξη και μετά πάνω στα μάτια σου για 5 λεπτά!
  Για να μείνει σταθερό το λιπγκλός σου, πέρασε γύρω από τα χείλη λίγο  make up που θα έχεις βάλει σε μια μπατονέτα.
  Μπορείς να κάνεις το περίγραμμα των ματιών σου με σκιά αν την περάσεις με ένα λεπτό, υγρό πινέλο στις άκρες των ματιών σου.
  Ανοιχτόχρωμα βερνίκια δίνουν μήκος στα νύχια σου. Όταν τα βάψεις, άφησε μια λωρίδα κενό δεξιά και αριστερά για να δείχνουν ακόμη πιο μακριά.
  Σου έμειναν διάφορα μισοτελειωμένα μανό; Βάλε την φαντασία σου να δουλέψει και δημιούργησε το δικό σου χρώμα. Ανακάτεψε τα χρώματα και πρόσθεσε λίγο διαλυτικό για μανό. Ανακάτεψε καλά και έτοιμο!
  Αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά και θέλεις να τα ισιώσεις λίγο, δοκίμασε το εξής: τράβηξε το βρεγμένο μαλλί προς τα πίσω, τύλιξε το γύρω από το κεφάλι και πιάσ’το με ένα τσιμπιδάκι. Άφησέ το όλη τη νύχτα.
  Οι σκιές σε καφέ και μαύρο ταιριάζουν σε όλους τους τύπους .μόνο που πρέπει να καταλήγουν στην άκρη των ματιών και να σβήνουν απαλά προς το μέρος του φρυδιού.
  Τα λιπαρά μαλλιά δεν χρειάζονται έντονο τρίψιμο και καυτό νερό στο λούσιμο, γιατί ανοίγουν οι πόροι και λαδώνουν πιο γρήγορα.
  Τα μακριά γίνονται πιο σκληρά αν περάσεις στο εσωτερικό κάτω μέρος διάφανο μανό.
  Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με όσο πιο κρύο νερό γίνεται, κι ας είναι πολύ δύσκολο. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους των μαλλιών και εκείνα αποκτούν υπέροχη γυαλάδα.
  Τα μαλλιά σου είναι λεπτά και χωρίς όγκο; Όταν τα χτενίζεις ρίξε λάκ στις άκρες των δακτύλων σου και πέρασε τις ρίζες των μαλλιών!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΙΜΙΛΙΑ Α. ΤΜΗΜΑ Β1