Πέμπτη 21 Απριλίου 2011


Πασχαλινό τσουρέκι

Υλικά για 3-4 τσουρέκια
½ φλιτζάνι γάλα καυτό
5 αυγά
1 κιλό και λίγο ακόμη, αλεύρι σκληρό,
( το robin hood)
100 gr μαγιά νωπή ή 4 φακελάκια ξηρή
– καλύτερα αποτελέσματα έχουμε με τη νωπή-
½ φλιτζάνι βούτυρο ζεστό (lurpak ανάλατο)
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι σπορέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
προαιρετικά ξύσμα από μισό πορτοκάλι
για το τελείωμα:
λίγα αμύγδαλα φιλέ και 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για την εκτέλεση της συνταγής βλέπε στην παρακάτω ιστοσελίδα
http://syntageskardias.blogspot.com/2009/04/blog-post_06.html