Τρίτη 10 Μαΐου 2011

AΠΙΣΤΕΥΤΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

Ο ενήλικος αρσενικός αφρικανικός ελέφαντας (Loxodonta Africana), έχει μέσο ύψος 3-3,7 μ. έως τους ώμους του και ζυγίζει 4-7 τόνους.
Η βαθύτερη σπηλιά στον κόσμο είναι η Κρουμπέρα, ή Βορόνγια, κάτω από την κύρια ορεινή μάζα Αράμπικα, Γεωργία. Το 2004, ομάδα εξερεύνησης της Ουκρανικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας έφτασε σε βάθος 2.080 μ.
Το ταχύτερο αυτοκίνητο τρέχουσας παραγωγής είναι το Koenigsegg CCR, που έφτασε τη μέση ταχύτητα των 387,866 χλμ./ώρα στην πίστα δοκιμών Nardo Prototipo στη Ιταλία, στις 28 Φεβρουαρίου 2005. Το 806 ίππων υπεραυτοκίνητο, που χρησιμοποιεί μηχανή αλουμινίου V8, οδηγήθηκε από τον οδηγό δοκιμαστικών διαδρομών Λόρις Μπικόκι (Ιταλία).
Ο θερμότερος πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος είναι η Αφροδίτη. Ο πλανήτης Αφροδίτη έχει τη θερμότερη επιφάνεια από όλους τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος, με μέση θερμοκρασία 480οC, περίπου. Αν πατούσε κάποιος άνθρωπος πάνω στην επιφάνεια της Αφροδίτης, θα συνθλιβόταν από την πίεση, θα αποτεφρωνόταν από την θερμότητα, θα έλιωνε από το θειϊκό οξύ και θα ασφυκτιούσε από το διοξείδιο του άνθρακα, ταυτοχρόνως. Η Αφροδίτη είναι επίσης ο πλανήτης με τη μεγαλύτερη μέρα, αφού η κάθε μέρα της αντιστοιχεί σε 243,16 γήινες ημέρες.