Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΡΑΒΑΝΙ

Συστατικά
• 6 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα αλεύρι
• 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
• χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 1 μπεικιν παουντερ
• 2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
• 2 1/2 κούπες νερό
• 2 κούπες ζάχαρη
• 1 κουταλιά βιταμ
• μισό λεμόνι
• 1 κούπα γάλα (για το τέλος)
Οδηγίες
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το χυμό με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπεικιν.
2. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
3. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού (είτε είναι σε θερμοκρασία δωματίου, είτε από το ψυγείο). Εγώ το είχα βγάλει από το ψυγείο περίπου ένα τέταρτο πριν βγάλω το γλυκό από το φούρνο.
4. Τέλος, το σιρόπι το ρίχνουμε κατευθείαν μετά το γάλα. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το συγκεκριμένο ραβανί όταν το έφτιαξα έγινε ανάρπαστο. Μου άρεσε γιατί, όπως είπα και πιο πάνω, δεν μυρίζει καθόλου το αυγό που περιέχει.
Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε.
ΕΛΕΝΗ Β. ΤΜΗΜΑ Β1