Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέϊκιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
4 αυγά
½ kg φύλλα κρούστας
Υλικά για σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί όπως στο κέικ και στο τέλος ρίχνουμε μέσα στο χυλό το θρυμματισμένο φύλλο (αφού το έχουμε αφήσει ανοιχτό και έχει ξεραθεί λίγο για να το τρίψουμε). Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε λίγο βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180ο C. Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και το περιχύνουμε στο γλυκό αφού αυτό έχει κρυώσει.

ΌΛΓΑ Α. ΤΜΗΜΑ Β1