Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011



Φιλικοί δεσμοί- παράδειγμα προς μίμηση

Η φιλία είναι η κυριότερη και πιο ωφέλιμη συντροφιά του ανθρώπου. Η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια είναι κάτι το οποίο πρέπει να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μέσα σε μια φιλία. Οι φίλοι αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής του ανθρώπου και βρίσκονται κάθε στιγμή δίπλα του για να τον βοηθήσουν, να τον καθοδηγήσουν, να τον στηρίξουν, να τον συμβουλέψουν.
Ο άνθρωπος συναναστρέφεται με πολλούς συνανθρώπους του. Αυτό όμως δε σημαίνει πως όλοι αυτοί είναι φίλοι του. Μέσα απ΄ αυτούς πρέπει να ξεχωρίσει και να διαλέξει ορισμένους, οι οποίοι θα του φερθούν με ανιδιοτέλεια.
Οι φίλοι, επίσης, υπάρχουν για να σε στηρίξουν συναισθηματικά σε κάποιες δυσάρεστες ή ευχάριστες στιγμές, όπου ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να βρεθεί κοντά του και να εκμυστηρευτεί τα προβλήματά του, τα όνειρα, τα σχέδια, τις χαρές και τις λύπες του.
Τέλος, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη φιλία σαν ένα στενό και ιερό δεσμό ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα…Άπειρα είναι τα παραδείγματα πραγματικής φιλίας, που μας διασώζονται από την ιστορία. Όλοι θαυμάζουμε από τις μαρτυρίες των βιβλίων τον Πάτροκλο και τον Αχιλλέα, τον Φίλιππο και τον Ναθαναήλ και τόσους άλλους…Ο φιλικός δεσμός αυτών των προσώπων είναι το καλύτερο παράδειγμα για μίμηση σε μας.

Ας τους μιμηθούμε.

ΝΑΤΑΛΙΑ Β. ΤΜΗΜΑ Β1