Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011




Τεχνητή νοημοσύνηΣκηνοθεσία : Στήβεν Σπήλμπεργκ
Είδος ταινίας : επιστημονικής φαντασίας
Στον κόσμο του μέλλοντος οι άνθρωποι επιβιώνουν μαζί με τα πολύπλοκα ρομπότ που ονομάζονται Μέκας. Όταν όμως ο Ντέιβιντ, ένα εξελιγμένο πρωτότυπο παιδί-ρομπότ που είναι προγραμματισμένο να αγαπάει χωρίς όρους, ξαφνικά αντιμετωπίζει πρωτόγνωρα συναισθήματα, αυτά θα τον οδηγήσουν σε μυστηριώδη και επικίνδυνα μονοπάτια. Με συντροφιά ένα σοφό Μέκα, ο Ντέιβιντ αρχίζει ένα θαυμάσιο ταξίδι για να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Μια ταινία γεμάτη από καταπληκτικά και εντυπωσιακά εφέ.

Αγγίζοντας το κενό                                                                       
Οι Βρετανοί ορειβάτες, Σίμσον και Γέιτς, ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που κατάφεραν να αναρριχηθούν μέχρι την κορυφή Σιούλα Γκράντε, στις περουβιανές Άνδεις. Όμως η κατάκτηση της κορυφής είχε δυσάρεστα αποτελέσματα, καθώς ο Γέιτς τραυματίστηκε και ο Σίμσον πήρε τη  δύσκολη και τραγική απόφαση να κόψει το σχοινί που τους ένωνε, για να μη σκοτωθούν και οι δύο. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του ορειβάτη Τζο Σίμσον.

Ένα τρυφερό φιλί
Πολιτισμικές προκαταλήψεις και διαχωρισμοί είναι το θέμα της ταινίας του Κεν Λόουτς. Στη Γλασκόβη, ένας νέος πακιστανικής καταγωγής και μια κοπέλα με σκωτσέζικες ρίζες, ερωτεύονται παρά τη διαφορά των καταβολών τους και αναγκάζονται να υποστούν τις συνέπειες.

XΡΥΣΟΥΛΑ Μ. ΤΜΗΜΑ Β2