Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

H ζωή στο σχολείο

Η ζωή στο σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας. Ξεκινάμε με το δημοτικό χαλαρά και φτάνουμε στο Γυμνάσιο όπου αλλάζουν λίγο τα πράγματα.
Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν, ενώ οι βαθμοί προβληματίζουν τους περισσότερους μαθητές. Επίσης, το άγχος είναι μεγάλο όταν πλησιάζουν τα τρίμηνα.
Η παιδική ξεγνοιασιά κάπου χάνεται αργά-αργά και αντικαθίσταται από τη λογική και την ευσυνειδησία. Συνήθως σε αυτή την περίοδο ξεκινάει και η εφηβεία. Και προσπαθούμε να βρούμε την χρυσή τομή στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Μα και οι γονείς μας πολλές φορές δεν νιώθουν αυτή την πίεση, που δεχόμαστε από το σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, που προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε αυτές συνετά.
Κλινόμαστε στο εαυτό μας και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτά μόνοι μας ή πολλές φορές με τη βοήθεια φίλων. Επίσης, το σύστημα της παιδείας που υπάρχει στην εποχή μας δεν βοηθάει τους μαθητές να αντεπεξέλθουν στην πίεση που δέχονται όλο το χρόνο . Όπως π.χ. τις εξετάσεις που πρέπει να γραφούμε κάθε τέλος της χρονιάς, παρ’ όλο που όλο το χρόνο εξεταζόμαστε σε αυτά τα μαθήματα. Αυτό το γεγονός είναι ακόμα μια ψυχική και ψυχολογική επιβάρυνση που δεχόμαστε. Ακόμα, ο ελεύθερος μας χρόνος περιορίζεται όσο προχωρούν οι τάξεις του σχολείου. Εκτός από τα παραπάνω, πολλές είναι και οι ώρες που πρέπει να μελετάμε στο σπίτι, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.

ΕΛΕΝΗ Β. ΤΜΗΜΑ Β1