Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011


Το περιβάλλον καλεί σε βοήθεια ...!!

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων πάνω στη γη. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κοινή συνείδηση το γεγονός ότι καταστρέφεται και ότι η αλόγιστη αυτή καταστροφή έχει φθάσει σε επικίνδυνο σημείο.
Τα καθημερινά καυσαέρια μολύνουν την ατμόσφαιρα. Στις πιο αναπτυγμένες χώρες δημιουργείται νέφος το οποίο αποτελείται από ένα μείγμα χημικών ουσιών, οι οποίες προκαλούν σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Επιπλέον, το νέφος μπορεί να δημιουργήσει όξινη βροχή με αποτέλεσμα την καταστροφή της χλωρίδας αλλά και των αρχαίων μνημείων.
Από την άλλη πλευρά, οι βιομηχανίες χωρίς να φροντίζουν την κατάλληλη επεξεργασία των αποβλήτων τα διοχετεύουν στο νερό(θάλασσες, λίμνες, ποτάμια). Αυτό όμως προκαλεί ανυπολόγιστη μόλυνση στη φύση.
Η τρύπα του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν σημαντικές πτυχές του οικολογικού προβλήματος.
Άρα , λοιπόν, επείγει να καλλιεργήσουμε όλοι οικολογική συνείδηση μέσα από το σχολείο, από τα ΜΜΕ και τα οικολογικά κινήματα, όπως η Greenpeace, WWF και άλλα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην έκκληση βοήθειας του πλανήτη μας. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί αλλά και μεμονωμένα ο καθένας να σώσουμε τον πλανήτη από την αλλοίωση των σύγχρονων εντατικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ομορφιά και τη μαγεία, που έχει ο πλανήτης μας.

NATAΛΙΑ Β. ΤΜΗΜΑ Β1